Новина



Майбутнє лісу в наших руках.


14.03.2023 09:33 давність новини: 2 р.
Категорія: Загальні новини


Коли весна набирає обертів,  для працівників Філії «Білоцерківське лісове господарство» ДП «Ліси України» настає гаряча пора. В усіх ця пора року асоціюється з пробудженням природи, а у лісівників – безпосередньо із зародженням лісу. Ні для кого не секрет, що в наш час ліси створюються штучно, а під природним поновленням залишається тільки біля 3% від усієї площі, тому посадка лісу – справа невідкладна і дуже важлива. 
Щоб посадити ліс, спочатку потрібно виростити стандартні, здорові сіянці, адже якісний посадковий матеріал – це запорука формування високопродуктивних лісових насаджень. 
Тому, для задоволення потреб у садивному матеріалі, у філії створена і функціонує ціла мережа спеціалізованих лісових розсадників, де висівається вже підготовлене насіння. Їх ще називають колискою лісу, бо саме з них, за допомогою лісівників, «покрокує» тендітний садивний матеріал на відповідні площі українських лісів. На весні 2023 року філією заплановано заліснити 70 га лісу та провести доповнення лісових культур на площі 200 га.