Новина



Використання хімдоглядів у вирощуванні лісових культур дуба звичайного


29.05.2023 15:16 давність новини: 1 р.
Категорія: Загальні новини


   На території філії "Білоцерківське лісове господарство" ліси зростають у різних умовах, тому лісівниками практикується індивідуальний підхід  до кожної площі, експериментують, з метою оптимізації лісокультурних заходів та отримання гарного результату.
   Щорічно весною лісівники ведуть спостереження за лісокультурними площами, які заростають бур`янами в період їх активного зростання. Так як саджанці дуба звичайного розпускаються набагато пізніше, чекають моменту коли бруньки дуба почнуть ось-ось розпускатись, а бур’яни виростуть максимально та здійснюють догляд за лісовими культурами шляхом обробітку гербіцидом.
   Обробіток проводиться ранцевими обприскувачами із використанням гербіцидів для лісового господарства, згідно «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні», а всі особи проходять спеціальну підготовку та отримують допуск (посвідчення) для виконання даних робіт, що виключає завдання шкоди працівникам та довкіллю.
   Проведення хімдогляду дозволяє швидко виконати великий обсяг робіт по догляду, коли для проведення ручних просапувань у ряду було б потрібно дуже багато часу, зусиль та людської праці, якої не вистачає, та виключити можливість «заглушення» бур`янами дуба звичайного на довготривалий період.    
   Якісні лісові культури це головне завдання лісівників.