Новина



Формування декоративних дерев


22.05.2023 14:49 давність новини: 1 р.
Категорія: Загальні новини


   Краса хвойних заворожує і приваблює багатьох людей.  Але в міру зростання  вони потребують правильного формування крони, створення силуету до ідеального конуса, для того, щоб в майбутньому бути справжніми красунями на озеленених територіях або в якості новорічних красунь. Ідеальні деревця формують на декоративних шкілках, новорічних плантаціях  Томилівського, Сухоліського, Веприківського та інших лісництв філії «Білоцерківське лісове господарство» ДП «Ліси України» шляхом клопіткої праці. 
   Тож цієї весни працівники лісництв приступили до чергового формування зелених красунь. Проводять стрижку ялини та сосни, де кожна з порід має свої особливості.
   Проводити обрізку краще в кінці весни або на початку літа в похмурі дні, щоб запобігти появі темних плям на хвої, які виникають при випаровуванні рідини. Декоративна обрізка проводиться таким чином, щоб крона зберегла рівний пірамідальний обрис. Для сосни рекомендується видаляти тільки частину однорічного приросту. Завдяки правильно проведеному формуванні, на деревцятах закладеться багато додаткових сплячих бруньок і на наступний рік воно буде виглядати ще пухнастішим.
   Такий процес необхідно повторяти декілька років, а вже потім зелені красуні радуватимуть своїх власників.