Новина



sdr

dav

dav

sdr

Робота в декоративних шкілках


28.07.2023 13:24 давність новини: 1 р.
Категорія: Загальні новини


   Лісівники не лише садять ліс, доглядають за ним та захищають від пожеж, але і дбайливо вирощують дерева у декоративних шкілках. 
   Шкілки – це спеціально відведені ділянки, на яких вирощують саджанці дерев та чагарників. Дерева, вирощені у декоративних розсадниках, використовують для озеленення вулиць, парків, скверів та присадибних ділянок.
   Задоволення потреб зеленого будівництва декоративним садивним матеріалом є одним із напрямків роботи лісівників. Саме тому в базових розсадниках Білоцерківського та Томилівського лісництв вирощують в спеціальних шкільних відділеннях великомірний садивний матеріал, таких деревних порід як: липи, горобини, дубів, кленів, беріз, тополі та ялини. Серед декоративних видів найбільший попит мають туї та ялівці різних форм.  
    Вирощування дерев у шкілках – доволі трудомісткий процес, який вимагає якісного та своєчасного проведення ряду заходів: від поливання та підживлення до формування крони й боротьби зі шкідниками. Вирощені у шкілках дерева мають міцну кореневу систему, здорове листя і стовбур, а отже – найкраще приживлюються на новому місці. 
    Процес вирощування саджанців досить тривалий та становить від 3 до 8 років в залежності від породи дерев. Упродовж цього часу лісівники дбайливо доглядають за рослинами та захищають їх від пошкоджень дикими тваринами, які полюбляють ласувати верхівками та корою молодих дерев. Для цього розсадники огороджують, дерева обробляють репелентами, а для лісових мешканців встановлюють годівниці.