Новина



Професія "Тракторист" в сфері лісництва.


23.08.2023 09:50 давність новини: 1 р.
Категорія: Загальні новини


  Сьогодні розповімо про таку непросту професію, як тракторист. Зокрема про Віталія Суткового, тракториста Тетіївського лісництва, який вже понад тринадцять років віддано працює у лісовій галузі. Але вперше сів за кермо трактора ще у 1994 році. 
  Як відзначають його колеги, хороший тракторист у лісовому господарстві – це справжня знахідка. Адже від вмілої роботи тракториста залежить швидкість і ефективність праці лісозаготівельників.
   Тут Віталію доводиться виконувати різні види робіт, як прокладання мінералізованих смуг і догляд за ними, догляд за молодими насадженнями – посів насіння, підготовка ґрунту в лісі під посадку лісових культур, механізована посадка лісу, догляд за ділянками з посадженим лісом за допомогою різних агрегатів.
   Також лісівник добре доглядає за трактором – щоденно старається, щоб всі механізми були змащені та все охайно вимито. Робота на тракторі в лісі не може порівнятися з роботою в полі, адже тут трактористу доводиться бути справжнім віртуозом – простору зовсім небагато, навколо дерева, пні та горбистий рельєф.
   Особливо влітку в лісі додають клопоту москіти, кліщі, дикі оси та шершні. Однак, виконання виробничих завдань не чекає. 
   Отже, лісова галузь тримається завдяки щоденній кропіткій праці великої кількості фахівців та простих робітників. Зокрема, завдяки таким працівникам, як Віталій, можна бути впевненим, що всі роботи будуть виконані вчасно і якісно.