Новина



Посадка жолудів


26.10.2023 14:09 давність новини: 330 дн.
Категорія: Загальні новини


    Вирощування лісу - надзвичайно важка праця, її результати майже недосяжні віку тих, хто садить і леліє це «зелене золото» країни - український ліс.
    Саме тому, одним із основних завдань лісівників є вирощування високопродуктивних лісів. Здавна відомо, що ліс починається з маленької насінинки, яку плекають дбайливі руки лісівників.
На даний час у філії «Білоцерківське лісове господарство» закінчена заготівля жолудя дуба звичайного. Загалом заготовлено понад 10 тонн жолудів дуба звичайного.
     Щоб із заготовленого насіння виріс могутній та здоровий ліс, в розсадниках продовжуються роботи по висіванню заготовленого насіння. Так, на базовому розсаднику Томилівського лісництва, урочище "Шкарівська добролежівка", квартал 77 виділ 6, спільно з студентами Білоцерківського національного аграрного університету провели посів жолудя дуба звичайного на площі 0,9 га. в кількості 2900 кг.
Молодому лісу потрібний мудрий, дбайливий і виважений господар, саме тому залишається чекати весни – щоб дати сіянцям нове життя та в майбутньому висадити в ліс і тоді буде затишно в кожному куточку нашої країни.