Новина



Інвентаризація


22.09.2023 13:55 давність новини: 364 дн.
Категорія: Загальні новини


          Осінь – час підбивати підсумки лісокультурного діяльності за поточний вегетаційний період.
          Лісівники філії «Білоцерківське лісове господарство» Столичного лісового офісу проводять інвентаризаційні роботи по своїх підрозділах.
          В першу чергу, до початку осіннього викопування, потрібно провести інвентаризацію садивного матеріалу у розсадниках, шляхом суцільного переліку на облікових відрізках (метод діагональних ходів) або облікових площадках (метод облікових площадок), щоб визначити кількість стандартного посадкового матеріалу для виконання робіт по садінню та доповненню лісових культур.
          Також не менш важливим завданням є проведення інвентаризації одно-трьохрічних лісових культур для визначення відсотка приживлюваності і відповідно ділянок, що потребують доповнення.
          При інвентаризаційних роботах потрібно провести атестацію незімкнутих лісових культур, а також перевести лісові культури у вкриті лісовою рослинністю землі, якщо їх густота та середня висота дерев відповідає встановленим нормативам.
          Це кропітка праця для лісівників філії, а особливо для помічників лісничих та інженера лісових культур, які після виконання польових робіт повинні оформити матеріали інвентаризації та скласти звіти.