Новина



До пожежонебезпечного періоду готові!


20.03.2023 11:00 давність новини: 2 р.
Категорія: Загальні новини


    Питання охорони лісових масив від вогню – першочергове на сьогодні для кожного працівника державної лісової охорони.
    Філія «Білоцерківське лісове господарство» ДП "Ліси України" на належному рівні веде роботу в питаннях протидії пожежам у природних 
екосистемах.
    Ця робота масштабна та системна. Лісівники добре розуміють: витрати на профілактичні заходи ніщо, порівняно зі шкодою, яку природі завдають пожежі.
    Ще на етапі підготовки до пожежонебезпечного періоду, підприємство підготувало свою матеріально-технічну базу, щодо завдань які постають в питанні профілактики та боротьби з лісовими пожежами.
    Сьогодні на службі в державної лісової охорони підприємства наявні 7 пожежних автомобіля, 2 автомобілі підвищеної прохідності з запасом води понад 3м3, 16 пожежних ємностей для підвозу води, укомплектовані мотопомпами, об’ємом від 0,5 до 3 м3.
    У лісовому фонді підприємства планується:
облаштовання 380 км мінералізованих смуг,
догляди за мінсмугами та розривами протяжністю 1160 км.
    Для оперативного виявлення можливих лісових пожеж встановлено 5 телевізійних системи відеоспостереження. На підприємстві ефективно працює централізований диспетчерський пункт протипожежного відеоспостереження, який дозволяє оперативно виявляти та локалізовувати місця загоряння.
    Цілодобово працівники державної лісової охорони патрулюють лісові масиви з метою виявлення порушників правил пожежної безпеки.