Новина



Воїн-лісівник, Максим СОЛОВЕЙ


02.02.2024 14:02 давність новини: 231 дн.
Категорія: Загальні новини


Знайомтесь - це Максим СОЛОВЕЙ, майстер лісу та воїн –лісівник нашої філії. Він один з тих, чия робота є сполученням ремесла і покликання, адже його професія вимагає неабияких знань і навичок. На папері це звучить просто – догляд й вирощування лісових насаджень та проведення лісовідновлювальних робіт. Але насправді це колосальний обсяг різноманітних завдань. 

Перш за все, майстер лісу – це та людина, що стежить за роботою лісівників і контролює всі процеси, що відбуваються на відведеній йому території. Найчастіше, робочий день майстра проходить в об'їзді масивів і розподілу завдань між робітниками. 

Життя Максима цілковито змінилося 14 лютого 2023 року – його мобілізували до лав Збройних Сил України. Не приховує, що морально був готовий до цього. Згодом був направлений на курси офіцерської підготовки в Національну академію сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, де здобув первинне офіцерське звання молодшого лейтенанта з відзнакою.

Через певний час, Максима призначили командиром взводу в 407-й окремий стрілецький батальйон. Час для адаптації був мінімальним – підрозділ майже одразу відправили на ротацію в гарячі точки фронту. Харківщина, Херсонщина, Донеччина – лісівник пройшов крізь найзапекліші бої. Це постійні атаки під шквальним вогнем ворога, мінні поля, відбиття контратак й тривалі артилерійські обстріли. Найважчим випробуванням стало бойове завдання на початку листопада на Донеччині, де отримав суттєву травму. Нещодавно після реабілітації повернувся до своїх побратимів.

Максим переконаний, що попри цю страшну боротьбу, ми витримали та стали ще сильнішими. Не зважаючи на численні виклики, воїн-лісівник налаштований оптимістично та вірить у перемогу України.