Новина



Підготовка до лісокультурної компанії


28.02.2024 09:34 давність новини: 205 дн.
Категорія: Загальні новини


    Коли весна набирає обертів,  для працівників Філії «Білоцерківське лісове господарство» ДП «Ліси України» настає гаряча пора. В усіх ця пора року асоціюється з пробудженням природи, а у лісівників – безпосередньо із зародженням лісу. Ні для кого не секрет, що в наш час ліси створюються штучно, а під природним поновленням залишається тільки біля 3% від усієї площі, тому посадка лісу – справа невідкладна і дуже важлива.
     Щоб посадити ліс, спочатку потрібно:
1) виростити стандартні, здорові сіянці, адже якісний посадковий матеріал – це запорука формування високопродуктивних лісових насаджень. Для задоволення потреб у садивному матеріалі, у філії створена і функціонує ціла мережа спеціалізованих лісових розсадників, де висівається вже підготовлене насіння. Їх ще називають колискою лісу, бо саме з них, за допомогою лісівників, «покрокує» тендітний садивний матеріал на відповідні площі українських лісів.
2) підготувати ґрунт для лісовідновлення- це прокладання борізд плугом ПКЛ-70, відстань між центрами борізд становить від 3,0 до 4,0 метрів, в залежності від схеми посадки .
    На весні 2024 року філією заплановано заліснити 60,2 га лісу, провести доповнення лісових культур на площі 150 га та висадити 265 тис сіянців.